21 Kasım 2011 Pazartesi

Bir OG'lik Hayali


      *İşte öyle bir şey

     Hepimizin hayatında üzerinden yıllar geçse de unutamayacağımız anlar olmuştur. Benim Joygame'de çalışmaya başlamam da "işte öyle birşey".

     Küçüklüğümden başlamak istiyorum özetle Joygame'e ulaşma hikayemi anlatmaya. Küçüklüğümden beri hep oyunlarla büyüdüm, bundan çokta memnunum. Bilgisayarım yokken atarimle, atarim yokken gameboyumla oynardım. Kalan zamanlarımda ise masa oyunları, kart oyunları ve tetrisimle vakit geçirirdim. Bilgisayarımın olmadığı zamanlarda akrabalarımı, arkadaşlarımı ziyaret eder oralarda bilgisayar oyunlarıyla eğlenirdim. Babamım eve aldığı ilk bilgisayarı hiç bir zaman unutmayacağım. O zamanlarda anlamalıydım, oyunlara ne kadar ilgili olduğumu ama tabi oyunlar üzerine aile ve ülkemizden gelen tepkiler karşısında ben de kariyerimi daha çok teknolojik ürünler üzerine yoğunlaştırdım.

     Eğitimimi elektronik üzerine tamamlamama rağmen aradığım iş sektörünün bu olmadığına emindim. Kendimi zaman buldukça oyunlara bırakmaya devam ediyordum. Ödüllerim olmasa da bir çok oyunda ufak tefek birinciliklerim ve derecelerim vardı. Küçük de olsa birşeyler başarmanın verdiği haz, bence paha biçilemez. Bir çok iş görüşmesinin ardından istemeden de olsa bir kaç özel sektörde çalıştım. Yine ilgi alanım içerisinde bir sektörde çalışmayı istiyor, hayal ediyordum. Hayallerimin bir gün gerçekleşeceği kimin aklına gelirdi ki?

     Yine şanslı bir günümde, babam bana bir iş görüşmesi ayarladığını söyledi. Genel kapsamlı bir iş görüşmesi olacağını ve özel bir danışmanlık firması tarafından çağırıldığımı söyledi. İsteksiz bir şekilde gidip görüşmeye katıldım. Yine stres ve gerginlik dolu, ufak bir oda ve masada görüşmeye başladım. Sıkıcı bir şekilde özgeçmişim ve kariyerim üzerine konuştuk, ta ki karşımdaki bey bana, "-Oyun geçmişiniz var mıdır?" diye bir soru yöneltene kadar. Ya sorduğu soruyu anlayamamış ya da yanlış anlamıştım. Aynı şekilde tekrar edince, bir an duraksadım, anlatmaya başladım, susmuyor ve aklıma gelen herşeyi orada anlatıyordum. Açıklamalarımdan çok memnun kalan adam Joygame ve GameSultan firmalarının iş teklifinden bahsetti. Ertesi güne GameSultan'dan görüşmeye davet edildiğimi söyledi. Ertesi güne kadar heyecanla bekledim, zaman geçmek bilmiyordu, bir dakika bir ay gibi geçer ya "İşte öyle birşey".

     Bu sefer kararlıydım, işi almam gerektiğini biliyordum ve bu bana apayrı bir heyecan veriyordu, bu seferki hiç bir iş görüşmem gibi olmayacaktı. GameSultan'nın ofisine ulaştım, içeri girdiğim ve toplantı odasına buyur edildiğim andan itibaren kalbimi hissetmez oldum, sanki kalbim durmuş gibiydi attığını hissetmiyordum. Sonunda sabırsız bekleyişime bir bey karşılık verdi. Oturduk ve başladık konuşmaya, inanın bir iş görüşmesi hiç bu kadar rahat olamazdı. Sanki arkadaşımla oyunlar üzerine konuşuyormuşuz gibi rahat bir şekilde hobilerim ve sevdiğim tüm oyunlardan bahsettim. Onlar da bana firmanın amacını ve oyunlar için sağladıkları hizmetlerden bahsettiler ve orada anladım eğer işe alınırsam, çalışma pozisyonum oyunların finansal kısmı olacağını. Oyunlara biraz uzak ama diğer farklı sektörlerde olduğumdan daha yakın olacaktım. O gün oradan ayrıldım, eve geldim ve heyecanlı bekleyiş başlamıştı yine. Evet aradan bir hafta geçmişti ve hala dönüş yapılmamıştı. Artık dayanamıyordum ve olumlu yada olumsuz sonucu öğrenmeye hazır bir şekilde aradım. Bana ayrı bir görüşme tarihi verdiler ve her şey asıl o zaman başladı.

     Görüşmeye tekrardan GameSultan'a gittim. Aynı bey ile daha üst pozisyondaki bir beyefendi beni karşıladılar. Bu sefer onlar anlatmaya başladılar, başvurduğum pozisyonun dolduğunu başka birini uygun gördüklerini anlattılar önce, moralim bir anda sıfır olmuştu, hayallerime çok yaklaşsam da artık ulaşamayacağımı hissettim. Daha sonra devam ettiler, ilk görüşme dolayısıyla benim Joygame firmasında çalışmamın çok daha uygun olacağını hoş bir dille ifade ettiler, Joygame'in daha çok oyunlarla iç-içe, finans ve satış gibi kısımlar yerine bizzat oyunlar ve oyuncularla temas halinde bir firma olduğunu dile getirdiler ve benim de fikrimi alarak Joygame bünyesiyle bir görüşmeye gitmemi önerdiler.

     Herşey tamam, hedefe ulaşıldı,

     Büyük gün, anlatılmaz duygular eşliğinde, Joygame ofisine ulaşıyorum ve görüşmeye geldiğimi bildiriyorum, içeri alıyorlar ve herşey başlıyor...

     İnanılmaz renkli, enerji ve neşe dolu bir ofis, beni karşılayan bey gülümseyerek beni toplantı odasına yönlendirdi ve mülaakat demek yanlış olabilir, hoş ve uzun bir sohbete başladık diyebilirim.
Kendisi Wolfteam ekibinden sorumlu bir kişiydi ve oyun geçmişim ve kişiliğimi çok olumlu bulduğunu söyleyerek bena Wolfteam'de oyun görevlisi pozisyonu teklif etti. Kabul ederek, rahatlıkla söyleyebilirim ki hayatımda attığım en iyi adımı attım. Artık ayaklarım yere basmıyordu, detayları haftaya bir gün konuşmak üzere anlaştık ve eve doğru yola çıktım. İnsanın hefelerine ve hayallerine ulaşması kadar harika bir şey olamaz, bunu o anda yaşayarak anlamıştım.

     Şimdi Joygame ile daha büyük hedefler...

10 Kasım 2011 Perşembe

10 Kasım 1938

     Sözlerin kifayetsiz kalmasına rağmen, gönlümüzden geçenleri kelimelere dökmek istiyoruz.

     Türk ulusunun gönlündeki yerinin hiçbir zaman değişmemesi dileğiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 73. yıl dönümünde saygıyla, şükranla, özlemle ve rahmetle anıyorum.

6 Kasım 2011 Pazar

Jarael'den kurban bayramı tebriği :)

Geleneklerimizi bozmadan, bir bayram tebriği yazmak istedim.
Herkesin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım, sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bayram geçirmelerini dilerim. 
 Günümüzde büyük şehirlerde bayram heyecanı her ne kadar az olsa da, biz bu gibi manevi değerlerimize önem veriyoruz. Eminim ki sizler de bizim gibi düşünceli bir şekilde bayramlarımızın önemini biliyor ve gereğini yerine getiriyorsunuzdur.

Wolfteam bu bayram da her bayramda olduğu gibi yepyeni etkinlikler ve hediyelerle dolu, hiç vakit kaybetmeden tatilin coşkusunu Wolfteam'le yaşayın, rakiplerinizden geride kalmayın ;)

Bugün içerisinde, Jarael sizlerle muhteşem etkinlikler düzenleyecek ve Wolfteam harika hediyeler gönderecek. Tek yapmanız gereken Facebook Jarael sayfamı takip etmeniz.

Gizli Etkinlik Şifresi: KBYRM

3 Kasım 2011 Perşembe

Wolfteam Jarael Rehberi - Kafes

     Herkese merhabalar , bu seferki rehberimde sizlere "Kafes" haritasının tüm ayrıntılarını, avantaj ve dezavantajlarını anlatmaya çalışacağım. Sizlerinde bildiği üzere "Kafes" haritası Wolfteam'in sayılı Kurt Avı modu haritalarından bir tanesidir. Haritayı diğer haritalardan ayıran diğer bir özelliği ise "Kafes" haritasının katlardan oluşmasıdır. Oyuncular haritanın farklı bölgelerinde oyuna başlar ve üç katlı bu haritada amansız bir hayatta kalma mücadelesi verirler. Haritanın tıpkı diğer Kurt Avı modlarında olduğu gibi avantaj sağlanacak noktaları bulunmaktadır. Haritanın en alt katı olan zemin katında küçük hücreler ve tüm bu hücrelerin açıldığı bir alan bulunmaktadır. Haritanın bu kısmı özellikle yakın çarpışma için önemlidir. Zemin katında kurtların üstünlük sağlayacağını düşünüyorum. Ortada bulunan kule haritanın birinci katına çıkmak için kullanılmakta ve kulede bulunan pencereler dışarıya ateş etme olanağı sağlamaktadır. İnsanların tercih edebileceği bir saldırı noktası olabilir ama pek güvenli olmadığından tercih edilmemektedir. Haritanın birinci katı en zorlu mücadelenin verildiği alandır, birinci katta bulunan oyuncular, haritanın 4 köşesinde ve ortada bulunan kulelerdeki oyuncular ve üst kattaki balkonlardaki oyuncular tarafından görülen bir alandır. Dolayısıyla kurtların sıklıkla bulunduğu ve savunmasız kaldığı alan birinci kattır.
     Haritanın gerektirdiği üzere oyuncular üst katlara ulaşmaya çalışır ve alt katta kalan oyuncular üzerinde bir hakimiyet kurmaya çalışmaktadırlar. "Kafes" haritası hakkında bahsetmek istediğim bilgiler bu kadar. Umarım herkese yararlı olur.

İyi eğlenceler, Keyifli oyunlar.





Gizli Etkinlik Şifresi : ZAkf-S

 
Powered by Blogger