26 Ekim 2012 Cuma

GameX 2012 İstanbul Lütfi Kırdar – Sonuç

Selam arkadaşlar,

Bu yazıma başlamadan önce herkesin kurban bayramını kutlamak istiyorum. Herkese sevdikleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir bayram diliyorum.

Gelelim GameX yazı serimizin sonuna. Bu yazı dizisini okuyan ve GameX'e katılan herkes çok memnun kalacak ve katılmayanlar pişman olacak. Eminim ki katılmayanlar bir sonraki seneyi iple çekecek ve GameX 2013 fuarında ilk açılışı yapan katılımcılar olacaklardır.

Önceki yazımda da bir kaç anıma değindim. Tabi şimdi gelen oyuncularımızla oyun içerisinden de iletişime geçtik ve hoş anılarımız daha da canlandı. Oyunda en üst sıralarda yer alan ve hep bahsederim Uzman Zombi'ler diye, işte gerçekten çok usta oyuncular olduklarına bir kez daha ikna olduğum kişilerle tanışma fırsatı elde ettim. Bahsettiklerine göre onlar beni görmek için can atıyorlarmış ancak inanın ben onlardan daha hevesliydim.

Fuarda Cumartesi ve Pazar günleri bulunduğumdan bahsetmiştim. Cumartesi günü fuara girer girmez İzmir'den beni görmeye gelen BriefCase ve HoverCraft ile tanıştım. Kendileri gerçekten çok efendi, çok düzgün birer "Oyuncu" idiler. Daha sonra bizlerle birlikte çalışmadığını ve J.A.T.'da da görev yapmadığını anladığım ve bizim ünlü bir oyuncumuz olduğunu farkettiğim TrapMaster ile tanıştım. Açıkcası bu kadar hiperneşeli, hiperheyecanlı ve hiperaktif biriyle tanışmamıştım. Kendisi sağolsun fuar boyunca bizleri yalnız bırakdı ve adeta ZombiRock standının maskotu oldu.

Bir de tabi onur konuğumuz vardı. Cumartesi gecesi düzenlediğimiz ZombiRock lansmanında maNga'nın davetiyle bir parti verildi. Tabi bu partiye konuk olarak davet ettiğimiz iki ZombiRock oyuncusu vardı. Bunlardan bir tanesi büyük başarılarla Turnuvayı kazanan BlackTooth ve diğer bir oyuncumuz da Twitter'dan gerçekleştirdiğimiz etkinliğin galibiydi. Maalesef ki kendisi aramıza katılamamıştı.

BlackTooth tanıdığım kadarıyla, çok başarılı bir öğrenci ve saygılı da. Babası da bizlerle birlikteydi. Genç kalmayı başarabilen ve oğluyla gurur duyan bir baba. Her ikisi de anladığım kadarıyla oyun dünyasına çok yabancı değiller. BlackTooth zaten söz konusu oyun olunca tüm dikkatini topluyor ve hatasız bir şekilde oynuyor. Bunu maNga üyesi Özgür Can Öney ile yaptığı maçla da bir kez daha gösterdi. Umarım ki kariyeri bu ve bunun gibi bir çok başarıyla dolu olur.








Bir kez daha belirtmek isterim. Böyle oyuncularla buluşmak paha biçilemez bir duygu. Yazımın sonunda söz verdiğim gibi fuardan çok özel görüntüler paylaşıyorum. Bu fotoğrafların bir çoğu benim kadrajımdandır. Ayrıca hiç bir yerde bulamayacağınız türden ;) Hepinize teşekkürler. Bir sonraki yazım oyunlarımızın sorunları hakkında olacak...

Görüşmek üzere, herkese keyifli oyunlar dilerim.

Oyun Görevlisi Rano

12 Ekim 2012 Cuma

GameX 2012 İstanbul Lütfi Kırdar – Gelişme

Bir önceki yazımda eğlencenin dibi demiştim. Hakikaten de öyle oldu. GameX fuarında 4 gün boyunca katılan tüm oyuncularımızla birlikte hopladık, zıpladık ve tempoyu en üst seviyede tutmayı yine başardık! Aslında GameX fuarı diğer fuarlara pek benzemiyor, oyun için hizmet veren tüm firmalar oradaydı ve dolayısıyla atmosfer de çok renkliydi. Oldukça yorulduğumuz doğru ancak J.A.T. (Joygame Avcı Timi) ekibine tabi ki bir kez daha teşekkür etmek lazım, gönüllü olarak fuarın yükünü omuzlarımızdan alarak bizleri rahatlattılar. Onlar olmasaydı işimiz daha da zor olabilirdi. Tabi fuarı sizlere ne kadar anlatsam da fayda etmez. Ama bir kaç sahneyi sizlere aktarmak istiyorum.

Özellikle fuarın ilk günü, daha doğrusu benim için ilk gün fuarın 3. günü yani Cumartesi oluyor neyse, katılımcının en fazla beklendiği günlerden bir tanesi. Haliyle tüm firmalar hazırlıklarını Cumartesi gününe göre yapmışlardı. Hemen fuarın girişinde bulunan tüm Joygame oyunlarının oluşturduğu dev Joygame alanını tamamıyla dolu görerek içeri giriş yaptım. Kimi oyuncularımız kalabalık olduğunu düşünmüşler ve gelmek istememişler, inanın düşlerinizin ötesinde bir kalabalık vardı. Ancak gelmemekle iyi yaptığınızı söyleyemem. Bu güzel Cumartesi gününe özel Joygame'in de harika sürprizleri vardı tabi ki. ZombiRock oyuncularına özel olarak maNga konuktu ve tüm sevenlerine imza dağıttı. Ayrıca MStar'ın dansçıları Gangnam Style ile kalabalığı coşturdu ve tüm fuarın havasını biraz daha ısıttı. S2 ve Wolfteam Turnuvaları inanılmaz bir heyecan ile devam etti. S2'de klanlar birincilik ödülü 5000 lirayı kazanmak için kıyasıya yarıştılar. Veritas'ın harika sunumuyla canlı yayında herkes turnuvayı seyretme imkanı buldu.

TrapMaster, HoverCraft ve bir çok ZombiRock oyuncusu fuara adımımı attığımda beni bekliyorlardı. Hepsiyle görüşme imkanı elde ettim. Kendileri bir an olsun yanımızdan ayrılmadılar. İlgileri için tekrardan teşekkür ederim. BlackTooth'da Pazar günü bizlerle birlikte oldu. Kendisi zaten maNga ile buluşma için özel konuğumuz olarak geldi. Fuarda da bizi ziyaret etmekten çekinmedi.

Cumartesi gecesi fuarın sonunda bir de sürpriz vardı bunu bir sonraki yazımda dile getireceğim. Pazar günü ise fuarın kapanışı yapıldı. Tabi ki harika şovlar eşliğinde. Bunları da son yazımda sizlere aktaracağım. 

İşte size fuardan bir kaç sahne, şimdilik bu kadar, tekrar görüşmek üzere.






 
Powered by Blogger