28 Ekim 2011 Cuma

Benimsediğim Başyapıtlar

Herkese merhabalar,

      Sizlerle geçen günlerde tekrardan izleme fırsatı yakaladığım ve yine bir ders çıkardığım muhteşem bir film olan PomPoko'dan bahsetmek istiyorum.
      Benim de zamanında ders aldığım ve başyapıtlar arasında yerini almış, anlamlı ve mutlaka izlenmesi gerektiğini düşündüğüm Miyazaki filmlerinden bir tanesidir.
      Günümüzde yaşadığımız bir çok problemin belki de en önemlileri arasında yer alan ve sürekli olarak kulak arkası ettiğimiz çevre kirliliğini ve insanların doğaya verdiği zararı konu alan ve fantastik bir şekilde işleyen bir filmdir. Miyazaki yine filmlerinde olduğu gibi çok farklı bir açıdan konuyu ele almış ve 7'den 70'e herkese hitap edebilecek bir film yazmış. 1994'yılında yapılan bu film hala günümüzde yaşadığımız problemlere ışık tutabilecek bir kalitede yapımdır.

      Şimdi sizlere filmin senaryosunu kısaca özetleyen bir paragraf aktarıyorum.

      "Rakunlar, yüzyıllardır dağlarda, ormanlarda ve tepelerde barış içinde yaşamaktadırlar. Fakat insan nüfusu gittikçe artmakta ve insanların daha fazla yerleşim alanı bulma ihtiyacı yüzünden, rakunların doğal yaşamı artık büyük tehdit altındadır. Bu gelişmelere kızan rakunlar, kılık değiştirme sanatını öğrenmeye karar verirler. Aslında rakunlar, doğaları gereği kılık değiştirme ve başka şekillere girme konusunda çok yeteneklidir. Fakat bunu daha etkili ve ustaca yapmak istemektedirler. Kısa süre içinde rakunlar istedikleri şekle, cisme hatta insana dönüşmeyi öğrenerek yaşadıkları doğal alanı korumak için insanlarla mücadeleye girişecektir."



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger