12 Aralık 2011 Pazartesi

VGA Ödülleri

 Herkese Merhabalar,

 VGA, (Video Game Awards) oyun dünyasının beklenen ödülleri sonunda sahiplerin buldu. Sahiplerini buldu tabiri her zaman bana biraz tuhaf gelmiştir aslında. Sanki o ödüller zaten onlara aitmiş gibi bir anlam ortaya çıkıyor. Neticesinde oylamalar tarafından belirlenen firma ve oyunlardır, neyse.
 2011 yılının en iyi oyunu, oyun stüdyosu, RPG oyunu, FPS oyunu gibi bir çok dalda belirlenen ödüller, oylamalar sonucunda belirlendi. Bir çok dalda beklediğim gibi sonuçlanırken, beni çok şaşırtan sonuçlar da vardı. Bir kaç kazananı buradan belirtmek ve kendimce tebrik etmek istedim :)

•Yılın en iyi oyunu, "The Elder Scrolls V: Skyrim" oldu. Evet RPG severlerin umut ettikleri gibi bir sonuç.
•Yılın en iyi oyun firması ödülünü ise yine Skyrim ve Fallout gibi oyunlardan tanıdığımız "Bethesda Softworks" firması kazandı.
•En iyi PC oyununu Valve'nin yapımcılığını üstlendiği "Portal 2" kazandı.
•En iyi FPS oyununu ise her zaman olduğu gibi Battlefield karşısında Call of Duty serisinin Modern Warfare 3 oyunu kazandı.
•En iyi multiplayer ödüllerinde bir çok kişi de benim gibi hayal kırıklığına uğradı. Oylamalar sonucunda 2011 yılının en iyi multiplayer oyunu Portal 2 olarak belirlendi. Multiplayer olarak gösterilebilecek bir çok oyun ve kazanması beklenen bir çok oyun arasından Portal 2'nin seçimi bence de biraz tuhaf bir karar olmuş. Battlefield 3 ve Gears of War 3 2011 yılının en gözde multiplayer oyunları olduğu konuşulurken Portal 2'nin multiplayer modunun var olduğundan bile bir çok oyuncunun haberi yoktu.
•En iyi spor oyunu ödülleri ve dövüş oyunu ödülleri de beni şaşırtan diğer sonuçlar arasındadır.

Gelişen teknoloji ile artık oyunlar benzersiz grafiklerle üretiliyor, firmalar arasındaki rekabet oldukça artıyor, umuyorum ki yakın gelecekte Joygame gibi Türkiye'nin önde gelen oyun firmaları da bu gibi alanlara ödüller alarak, tüm oyun severleri memnun edecektir.

Kaynak: www.merlininkazani.com www.spike.com

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger