7 Mart 2012 Çarşamba

Rano ZombiRock Rehberi


Birisi Aksiyon mu dedi?!
ZombiRock’tan bahsetmiş olmalı. Zombi’lere karşı amansız bir mücadele sürüyor. Masum insanları kurtarmak Zombi Avcıları’nın elinde. Haydi sende ücretsiz katıl ve Cesur Avcılar arasında yerini al!

Uzun, uzun seneler önce, değil!
Dr Jessie Glave araştırmalarının sonunda, madde içindeki enerjiyi çıkarıp “Kor” adı verilen yeni bir element olarak ayrıştırana kadar, herşey yolundaydı..
Bu Dr J için kariyerinin en büyük başarısıydı ve bu başarı sayesinde sayısız ödül kazandı. Fakat işler beklendiği gibi iyi gitmedi...
Kor bazı insanlar üzerinde kötü etkilere sebebiyet verdi. Kor'dan kötü etkilenen insanlar yavaş yavaş zombilere dönüştüler.
İnsanlığın geleceği büyük bir tehdit altında ve zombillere karşı savaşması gereken bir ekibe ihtiyaç duyulmaktaydı, işte tam o sırada Dr J, Kor’u silahlarda kullanarak bu gücü zombiler ile savaşmak için kullanmayı başardı. Dr Jessie önderliğinde cesur savaşçılardan oluşan “Kor Avcıları” adıyla bir ekip oluşturuldu. Masum insanları korumaya ant içmiş bir ekip. Onları hiçbir şey korkutamaz ve yıldıramaz.
Savaş başlıyor, Kor Avcıları ile omuz omuza çarpışacak kadar cesur musun?

Kor Avcılarıyla Tanışın!

Gitarist
Bir rock yıldızı yeteneğini savaşmak için kullanabilir mi? Bizce kullanabilir!
Hız, saldırı, HP gibi karakter güçleri bakımından en dengeli sınıftır. Çok üstün bir avantajı veya dezavantajı yoktur. Doğru kullanıldığı takdirde bir rakibi uzun süre boyunca etkisiz halde bırakabilir. İkinci saldırı ve özel saldırıları rakibi sersemletme yeteneğine sahiptir. Ayrıca karakterler arasında en uzun kombo vuruşuna sahip olan türdür. Eğer fırsatını yakaladığınız anda bir rakibi, hem takım arkadaşlarınız için hem de kombolarınız için yem haline getirmek istiyorsanız bu sınıf tam size göre!

Boksör
Bir boksörün canı kum torbasını yumruklamaktan sıkılınca ne yapar? Merak ediyorsanız ya ondan olun ya da kaçın! Tabii kaçabilirseniz...
Boksörler ZombiRock dünyasının en hızlı karakterleridir. En hızlı koşu hızına ve en hızlı saldırı hızına sahiplerdir. Rakibin yakınına yaklaştıkları zaman saniyeler içerisinde çok yüksek hasar verebilirler. İkinci saldırıları "kelebek gibi uçup arı gibi sokmak" deyimini doğrular niteliktedir! Gerek koşu hızları gerekse ikinci saldırıları sayesinde rakibin kaçması imkânsızdır. Ancak rakibe yaklaştıktan sonra saldırı konusunda dikkatli olmaları gereklidir. Çünkü boksörler en düşük HP'ye sahip sınıftır. Bu sebeple saldırıya yoğunlaşırken oldukça dikkatli olmaları gereklidir. Reflekslerinize güveniyorsanız bu sınıf tam size göre!

Forvet
Bir Rugby topu ile hangi sporlar yapılabilir? Belki kafa kırmaya da yarayabilir? Neden olmasın?
Forvet sınıfı en yüksek HP'ye sahip sınıftır. İkinci saldırıları ve özel saldırıları sayesinde, rakibi havaya sıçratır ve etkisiz hale getirebilir. Saldırıları o kadar güçlü ve seri olabilir ki, mükemmel zamanlama ile bir rakibi ölene kadar durmadan kontrolü altında tutabilir. Ayrıca ikinci saldırısı ve özel saldırısı alan vuruşu olduğu için birden fazla rakibe aynı anda hasar verebilir.

Beyzbolcu
Beyzbol yeteneği neden savaşmak üzere kullanılmasın ki? Toplarını ölümcül bir şekilde kullanmayı tercih eden bu avcılar, uzak mesafeden saldırmakta uzmanlaşmış en etkili sınıftır. Saldırı gücü ve hızları iyi olmasına rağmen HP'lerinin pek iyi olduğu söylenemez. Bu sebeple savaşlarda en ön safhalarda yer almaktan kaçınmalı ve rakipler ile aradaki mesafe korunmalıdır.
Özel saldırısı ve standart saldırısını uygun sıralarda kullanarak büyük anlık hasar verebilirler. Kısacası bir beyzbol ustasının ihtiyacı olan yalnızca bir kaç saniyedir! Tüm saldırıları güdümlüdür, yani toplar düşmana doğru otomatik olarak gider. Ancak doğru hedef alınmadığı takdirde toplar etrafta vurulması mümkün olan diğer nesnelere de gidebilirler. Bu sebeple dikkatlice hedef alınmalıdır.

İtfaiyeci
Bu çılgın İtfaiyeci arkadaşlarımız kendine has savaş stili ile hem zombilere hem de kendisine meydan okuyanlara zor anlar yaşatıyor! Sahip olduğu yüksek HP sayesinde yıkılması en zor olan karakterlerden biridir. Ancak yavaş olması hızlı karakterler karşısında önemli bir dezavantaj olabilmektedir.
Özel saldırı çeşitleri (örn; değişik tür kalkanlar, vb. gibi) ve uzak mesafeli saldırıları bir savaşta değişik rollerde yer alabilmesine imkân sağlar. Dilerse uzaktan sürekli saldırı yaparak uzak mesafeli saldırı görevini üstlenir, dilerse kalkan yeteneği ve dayanıklılığı ile düşmanlarını oyalayarak takım arkadaşlarına fayda sağlayabilir. Ayrıca standart saldırısı rakiplerini geriye itebilecek kuvvettedir. Bu sayede tehlike sezdiği an rakibini kendinden uzaklaştırarak aradaki mesafeyi koruyabilir.

Aksiyon Dorukta!
ZombiRock’ta hiç bir aksiyon oyununda bulunmadığı kadar oyun çeşidi var. İsterseniz takımınızı oluşturun Zombilere karşı savaşa girin, ister rakip takıma karşı kendi takımınızın gücünü gösterin. Ben tek başıma oynarım derseniz, rakiplerinize karşı bireysel yeteneklerinizi sergileyin, ya da tek başınıza zombilere karşı ne kadar dayanabileceğinizi herkese gösterin.
Ölüm Oyunu, Kor Avı, Zombi İstilası, Herkes Tek, Baş Düşman Savaşı...
Birbirinden farklı 5 oyun modu ve 7 haritası ile eğlenceye ara vermeyin!


Madem Ki Bu Kadar Cesursun, Kor Avcılarına Hoşgeldin.
ZombiRock Minimum Sistem Gereksinimleri hakkında bilgin var mı?
İşlemci 2.0GHz
Hafıza 512MB
Ekran Kartı GeForce FX 5600 yada ATI 9600 PRO
Sabit Disk 2GB
Sistem Windows XP\Vista\7
DirectX 9.0C
İnternet Bağlantısı Kablo\DSL

Bir Kor Avcısı Oyuna nasıl başlayacağını bilmelidir;
Arama motorları üzerinden,
şeklinde arama yapmak yerine, sana nasıl daha kolay ulaşabileceğini anlatacağım.
Site(zombirock.com) içerisinde bulunan “OYUNU İNDİR” yazısına tıklayarak ya da “İNDİR” seçeneğindeki “direkt” ve “torrent” seçeneklerini seçerek oyunu bilgisayarına kolaylıkla indirebilirsin.
Kurulum aşamasında sadece adımları izlemen yeterli olacaktır.

Kor Avcıları’ndaki Eğitimin Başlıyor, Hazır Mısın?
   ZombiRock oyunu kontrol açısından oldukça kolay. Birçok oyunda karşılaştığın standart kontroller bu oyunda da mevcut.
   Genel olarak her karakter belirli tuş kombinasyonları ile aynı şekil saldırıyı yapar. Ancak karakterlere göre ana saldırı çeşitleri doğal olarak farklıdır. Örnek olarak, her karakterin sağ ve sol fare tuşu ile farklı saldırısı olabilir. Ancak her karakter için shift-w-sol fare tuşu ile yapılan saldırı aynıdır.

•Temel olarak klavye üzerindeki W,A,S,D tuşları karakterini hareketlendireceğin yön tuşlarıdır.
•Farenin sol, sağ ve her iki tuşu ile 3 farklı saldırı ve çeşitli kombinasyonlar uygulayabilirsin.
•Koşmak için klavyenin “Shift” tuşu ile birlikte ileri yön tuşu W’ya basmalısın.
•Zıplamak için klavyenin “Space Bar” tuşunu kullan.
•Oyunda elinde bulunan eşyaları, klavyenin “E” tuşu ile kullanır, “Q” tuşu ile eşyalar arasında geçiş yapabilirsin.

Şimdilik sana öğreteceklerim bu kadar Cesur Avcı!
Oyuna başlamadan önce, Kor Avcısı olabilmek için son olarak bahsedeceğim şey;
Zombilere karşı kaba olabilirsin ama insanlara karşı seviyeli,dürüst ve adil olmalısın. İşte bu yüzden, ZombiRock Ceza Sistemi’ni mutlaka oku!

Oyunda Genç Kor Avcıları için eğitim bölümü mevcut. Eğer o bölümü geçebilirsen, Kor Avcısı oldun demektir.

Bol keyifli zaman geçirmen dileğiyle, ZombiRock’ta görüşmek üzere...

1 yorum:

Admin dedi ki...

oyunun dosyası varsa buradan bildir https://discord.gg/JUdqgHKGrn

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger